VHNH nettowaarde cijfers
FIRE/HOT

De cijfers – hoe staan we er voor?

Afgelopen maand hebben we nogal wat dingen omgegooid, alleen is dat in de cijfers niet terug te zien. De nettowaarde is weer gestegen en we zijn weer een – totaal subjectieve – grens over!

Inmiddels staat de teller op ruim 75.000 euro. Ik blijf het bizar vinden, vooral als ik me bedenk dat we in januari nog rond de 20.000 zaten. Daar zit een heleboel WOZ-waardestijging bij in, maar toch ook duizenden euro’s die we zelf gespaard hebben. Als de bal eenmaal rolt kan het best hard gaan…

Verder heb ik besloten dat ik binnen een jaar mijn studieschuld afgelost wil hebben. Daarvan is nu nog bijna 13.000 euro over, dus dan moet er flink wat geld heen elke maand (ruim 1100 euro). Dat kan wel, maar het betekent ook dat we minder kunnen sparen voor een volgend huis… keuzes, keuzes. Mooie is wel dat ik dan voor mijn 30e schuldenvrij (op de hypotheek na) ben!

Om achter dat doel nog wat extra vaart te zetten heb ik ook vast wat geld uit mijn buffer gehaald en was ik begonnen wat aandelen te verkopen. Ik overwoog zelfs alles de deur uit te doen en extra af te lossen. Hoppa. De buffer laat ik nu verder met rust en de aandelen toch ook, dus die 300 euro van mijn verkochte beleggingen gaat het verschil niet maken. Maar goed, het was een leuk experiment, ofzo.

Verder zijn er eigenlijk geen heel bijzondere dingen gebeurd. We hebben de afgelopen dagen eindelijk wat pannen vervangen én een deel van ons servies. Shocking, want daar zaten we al heel lang over te wikken en wegen. Dat zijn de momenten dat het verstandig (terughoudend) zijn met geld uitgeven ons wel erg beperken… je kunt er ook teveel mee bezig zijn. Iets om op te blijven letten!

Heb jij nog spannende uitgaven gedaan de afgelopen tijd?

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!

9 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *