VHNH genieten buiten geluk gratis
Algemeen,  FIRE/HOT

Genieten is gratis

Het is bijna lente! Althans, zo voelt het, als ik op een prachtige dag als vandaag naar buiten kijk (en ga). Heerlijk. De eerste lekkere dagen van het jaar, daar word ik ontzettend gelukkig van. Wandelschoenen aan of fiets uit de berging en lekker naar buiten, alleen of samen maakt me dan eigenlijk niet eens zoveel meer uit.

Ondanks die Beverreclame kan ik niet zeggen dat ik echt een buitenmens ben. Beter gezegd, echt niet eigenlijk. Tegenwoordig misschien iets meer dan als kind, maar wat ik het liefste doe – eindeloos dagdromen en nadenken over van alles en nog wat – kan binnen net zo goed als buiten. (Met het voordeel dat ik binnen wel meteen mijn spreadsheets kan bijwerken en berekeningen kan doen. Dat gaat op de fiets weer zo lastig).

Toch koester ik die eerste zonnige dagen wel echt. Het is nog fris genoeg voor warme truien en sjaals maar dan wel met je jas open. Lekker waaien in de wind. Alles is mooier in ons wereldberoemde Hollandse licht. En die sjaal verdwijnt dan na verloop van tijd weer in mijn tas, want toch te warm. Dit weer, daar kan ik eindeloos van genieten. Dan maakt het (bijna) niet uit dat ik vannacht om twee uur nog voor werk uit bed werd gebeld.

Dagen als deze voel ik me ook extra gemotiveerd om mijn financiën nu en in de toekomst goed te regelen. Zodat ik steeds vaker van zulke dagen kan genieten. Dat ik dan niet op kantoor achter mijn laptop hoef te zitten maar ook naar buiten kan. Of gewoon bij het open raam wat kan dagdromen. Hmmm… dat klinkt goed 🙂

Op weg naar geluk, vrije tijd en de mogelijkheid daarvan te genieten!

4 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *